Wat is het verschil tussen een gel polssteun of een leren polssteun?

3 Augustus 2018

Iedere dag worden wij gebeld met de vraag of wij “zo’n gel polssteun” kunnen leveren. Dat kunnen we niet en dat willen we niet. Bijna alle aanbieders van polssteunen leveren gel polssteunen. Deze polssteun is genoemd naar de substantie waarmee de polssteun is gevuld: gel. Er zijn een paar voorname redenen waardoor wij er voor kiezen om niet met gel te werken maar met een combinatie van schuim en fleece.             

Ergonomische werking van een gel polssteun

Een polssteun gevuld met gel gaat binnen afzienbare tijd kuilen vormen. Je pols wordt dan in deze kuil gedwongen waardoor de pols wordt vastgezet. Je arm ligt dan stationair op de polssteun. Bloedvaten aan de onderzijde van je pols worden afgekneld. Daarnaast maak je onnatuurlijke bewegingen met je polsspieren om toch te muizen. De gel polssteun zal op termijn ook uitharden. Hierdoor is de polssteun beginnend aan de zijkanten steeds harder. De ergonomische werking van de polssteun verdwijnt dan.

Duurzaamheid van de gel polssteun

Op termijn gaat een gel polssteun vaak lekken. De levensduur ligt tussen de 6 maanden en 2 jaar, dit is ook afhankelijk van het materiaal aan de buitenzijde van de gel polssteun. Dit is vaak stof en dat wordt vies of gaat scheuren. Als dit gebeurt is de gelsteun niet meer bruikbaar en moet je een nieuwe kopen. Dat is slecht voor het milieu en past niet in de duurzame gedachte. Een polssteun gemaakt van leer is daardoor ook gemakkelijker schoon te houden dan een polssteun gemaakt van stof.

Polssteun gemaakt van leer, schuim en fleece

Ons grootse probleem is dat wij klanten die in 2001 een polssteun kochten geen vervanging kunnen bieden omdat de polssteun het nog prima doet. Dat komt door een combinatie van materialen die met de hand vakkundig worden verwerkt tot een polssteun van Ergonomique. Als u twijfelt, stellen wij altijd voor bij ons een polssteun op proef uit te testen en bij de leverancier van de gel polssteunen een sample op te vragen. U kunt dan het verschil zien en voelen.

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Er zijn nog geen reacties