Ergonomische muis bij een tennisarm

2 November 2018

Je hebt een tennisarm en wilt er natuurlijk graag vanaf. We leggen graag uit over hoe de ergonomische muis helpt bij een tennisarm.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is naam voor pijn aan de buitenkant van de elleboog. Vaak wordt er ook gesproken van een tenniselleboog. De pijn heeft vaak een uitwerking naar de onderarm, pols en hand maar kenmerkt zich door de pijn aan de elleboog. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk maar kunnen ook ooit plots aanwezig zijn.

Slechts een klein deel van mensen met en tennisarm tennist ook echt, de naam kan dus wat verwarring veroorzaken. Een tennisarm is erg vergelijkbaar met een muisarm. De pijn die ontstaat bij het veelvuldig gebruik maken van een muis is namelijk de voornaamste oorzaak van een tennisarm.

Hoe verhelp ik een tennisarm?

Een tennisarm gaat vanzelf weer over. Het is aan te raden je arm zoveel mogelijk normaal te blijven gebruiken. Een ergonomische muis is een mooi hulpmiddel om deze klachten te verhelpen. Veel gebruikers van een ergonomische muis zetten dit preventief in om de tennisarm of muisarm te voorkomen.

Welke ergonomische muis past bij mij?

Er zit veel verschil in de ergonomische muizen. Denk aan grotere en kleinere muizen, maar ook aan draadloos of met draad, links- of rechtshandig etc. Iedereen vindt een ander soort muis prettiger werken. Het is daarom van groot belang om de verticale muizen eerst goed te testen voordat je ze aankoopt. Zo ontdek je wat het fijnst in de hand ligt, maar zeker ook welke muis de klachten het meest tegen gaat.

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Er zijn nog geen reacties