Hoofdpijn

Het is vaak niet eenvoudig de oorzaak van hoofdpijn te achterhalen. Als je vermoed dat het iets met je werkplek te maken heeft zal je dat merken wanneer de hoofdpijn in de weekenden en vakanties verdwijnt. Het is dan van belang om kritisch naar je werk(plek) te kijken.

Slechte ventilatie, te veel fijnstof, te veel stress, te weinig drinken, te weinig tussentijdse beweging  en/of een slechte werkhouding kunnen allemaal oorzaken zijn van hoofdpijn. Ergonomique kan in een aantal gevallen oplossingen aanbieden, met name op het gebied van werkhouding.

Beeldscherm

Beelschermen geven laag frequente straling af. Dat is straling die sterk afneemt naarmate de afstand tot de stralingsbron groter wordt. Deze straling kan een directe oorzaak voor hoofdpijn zijn of een indirecte, wanneer je drogere ogen krijgt en je meer moet concentreren om te zien wat er op het scherm staat. Hoe dan ook is het van belang dat je scherm zich niet te dichtbij bevindt. Stelregel is dat je wanneer je je arm met gestrekte hand voor je uitsteekt dat je dan net het scherm moet aanraken. Stel desnoods de scherpte van het scherm anders in of werk met grotere letters (shift+draai scrollwheel!). Ergonomique levert monitorstandaards en monitorarmen die er voor zorgen dat je scherm zich op de goede plaats bevindt.

Rechtop zitten

Als je toetsenbord en muis te ver van je af liggen zit je met je torso naar voren en zijn je nekspieren continu aangespannen. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar je hoofd afgekneld. Dit kan onder andere  leiden tot hoofdpijn. Zorg er voor dat je toetsenbord en muis aan de rand van het bureau, naar je buik toe, liggen. Een ergonomische polssteun is een heel goed hulpmiddel hiervoor. Deze zorgt er namelijk voor dat je rechtop blijft zitten. Wij adviseren deze polssteunen eerst uit te proberen door gebruik te maken van onze kosteloze proefplaatsing. Hierdoor kun je de polssteunen op je eigen werkplek uittesten en ervaren of de klachten minder worden. Werkt het niet, dan halen we alles op onze kosten gewoon weer op.

Hoofdpijn

Heeft u een vraag?

Onze ergonomie experts helpen u graag. Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.